login map bookmark help mail

Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκθέσεις, Νέα, Σεμινάρια, Συνέδρια

Ανακοίνωση ΠΦΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ E-ΔΑΠΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΑΘΗΝΑ 1.10.2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

       Σύμφωνα  με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, που εκδόθηκε αργά σήμερα το μεσημέρι :

    1.   Εφεξής ( από 1/10/2017 )  ελέγχεται η ημερομηνία έκδοσης των ιατρικών γνωματεύσεων με την ενεργοποίηση  " κόφτη ". Γίνεται επομένως αντιληπτό ότι όλες οι εκδιδόμενες γνωματεύσεις θεωρούνται πλέον  " ορθώς εκδοθείσες ως προς το χρόνο έκδοσής τους " και άρα δεν υφίσταται κίνδυνος περικοπής για τον συγκεκριμένο λόγο .

Επιλύεται  λοιπόν  ένα από τα πάγια αιτήματα  του ΠΦΣ για την αποφυγή  άδικων περικοπών .

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΕΔΩ
 2.  Επίσης από 1/10/2017   και για χρονικό διάστημα που δεν καθορίστηκε ακόμη από τον ΕΟΠΥΥ , στην εφαρμογή e-ΔΑΠΥ παροχών δεν θα υπάρχει δυνατότητα καταχώρησης εκτελεσμένων γνωματεύσεων , προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εισαγωγή στην εφαρμογή των εγκεκριμένων κωδικών προϊόντων ( Ε Α Ν -ΕΚΑΠΤΥ) .
       Για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα , οι γνωματεύσεις που είναι σε ισχύ ως προς την εκτέλεσή τους , εκτελούνται χωρίς δυνατότητα καταχώρησης , η οποία θα είναι δυνατή με το άνοιγμα εκ νέου της εφαρμογής .

eΔΑΠΥ

Περι ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΙΛΟΦ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας σας ενημερώνει ότι έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες για την νομιμοποίηση του ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΙΛΟΦ ο οποίος αρχίζει την λειτουργία του από 1η Οκτωβρίου 2017 (ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ. 393/2017).

Σας ενημερώνουμε λοιπόν

Α. οι συνταγές θα συλλέγονται στα νέα γραφεία του συλλόγου ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 25 6Ος ΟΡΟΦΟΣ τις πρώτες πέντε εργάσιμες ημέρες αυστηρά έτσι ώστε εγκαίρως και χωρίς προβλήματα να κατατίθενται στον ΕΟΠΥΥ.

Β. Σας γνωστοποιούμε ότι ουδεμία οικονομική επιβάρυνση υφίσταται ο φαρμακοποιός μια και η ίδια courier που έως τώρα συνεργάζονταν με το ΠΕΔΙ τώρα θα συνεργάζεται με τον σύλλογο με την ίδια οικονομική υποστήριξη.

Γ. Τα αναλώσιμα θα συλλέγονται στον σύλλογο από 1/1/2018 απαίτηση του ΕΟΠΥΥ έως ότου ολοκληρωθούν οι καινούργιες κωδικοποιήσεις και λυθεί το πρόβλημα της παραλαβής.( έως 31/12/2017 θα τα στέλνετε μόνοι σας με ατομική σας ευθύνη)

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ επίσης ότι όσοι συνάδελφοι δεν έχουν υπογράψει τον ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ μπορούν να το κάνουν μέχρι 30/9/2017. Αυτή η υποχρέωση απορρέει από τον Νέο Νόμο δημιουργίας του διανεμητικού λογαριασμού που σημαίνει ότι όσοι συνάδελφοι δεν καταθέσουν τους λογαριασμούς τους μέσω του συλλόγου δεν θα μπορούν να τους αποστείλουν με άλλο τρόπο διότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θα τους κάνει δεκτούς.

Μετά την τελευταία συνέλευση θα πρέπει να τακτοποιηθούν οι εισφορές όλων των μελών του ΦΣ Λάρισας.

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ

Προς

Τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λαρισας

Στα πλαίσια της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σας αποστέλλουμε αρχείο Excel του Συλλόγου σας ανά φαρμακείο που περιλαμβάνει το ποσό της παρακράτησης (3,5%) που συμπεριλαμβάνει και το Φ.Π.Α. , για το οποίο τα φαρμακεία θα πρέπει να εκδώσουν πιστωτικά τιμολόγια (με το ισχύον σήμερα Φ.Π.Α.) και υπεύθυνη Δήλωση αποδοχής της αντίστοιχης παρακράτησης.

Στην συνέχεια τα τιμολόγια αυτά μαζί με τις υπεύθυνες Δηλώσεις αποδοχής της αντίστοιχης παρακράτησης (Υπόδειγμα 1) και ένα αρχείο excel (Πίνακας 1) , όπου θα καταγράφονται αναλυτικά τα φαρμακεία του Συλλόγου που προσκόμισαν ή όχι τα αντίστοιχα δικαιολογητικά ( Υ.Δ. και πιστωτικό Τιμολόγιο) θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή στην ΚΜΕΣ :


Κέντρο Μηχανογραφικής Επεξεργασίας Συνταγών

(Υπόψιν κ. Απόστολου Αγάλια και κυρίας Βάσως Λαγκαδίτου)

Πειραιώς 181

ΤΚ 11853 - Ταύρος

Τηλ 2103407428

 

Προσοχή, όσον αφορά τις περιπτώσεις που το Φαρμακείο έχει αλλάξει ΑΦΜ τότε θα υποβληθεί Υπεύθυνη Δήλωση (Υπόδειγμα 2) και δεν θα εκδοθεί πιστωτικό τιμολόγιο .

Επίσης στην περίπτωση που το Φαρμακείο έχει κλείσει λόγω συνταξιοδότησης ή θανάτου του Φαρμακοποιού τότε θα υποβληθεί Υπεύθυνη Δήλωση (Υπόδειγμα 3) και δεν θα εκδοθεί πιστωτικό τιμολόγιο.Συνάδελφοι ,

« Οκτώβριος 2017 »
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Μικρές Αγγελίες

Δεν υπάρχουν αγγελίες

Φ.Σ. Λάρισας

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!

Γιορτάζουν

 

Website Hit Counters επισκέψεις