login map bookmark help mail

Νοέμβριος 2010

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Αγαπητή Συναδέλφισσα

Αγαπητέ Συνάδελφε

 

  Οι συνδικαλιστές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας  λειτουργώντας  ενωτικά διεκδικούν την ψήφο σου σε ένα ενιαίο ενωτικό ψηφοδέλτιο αποδεικνύοντας ότι τα προβλήματα του κλάδου δεν είχαν αλλά ούτε και πρέπει να έχουν χρώμα πολιτικό.

  Ειδικότερα σήμερα όπου η οικονομική πολιτική της χώρας και το μνημόνιο υπαγορεύουν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα για το λαό μας και υποθηκεύουν το μέλλον με πρωτόγνωρες κοινωνικές επιπτώσεις σε πολλά επαγγέλματα όπως και στο δικό μας.

  Η σχεδιαζόμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων, η πολιτική του άκρατου φιλελευθερισμού, με ανταγωνισμό ισχυρών, ιδιωτικών κεφαλαίων σε συνδυασμό με την άθλια οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων προοιωνίζουν ένα μέλλον δυσοίωνο.

  Σε ένα τέτοιο οικονομικό περιβάλλον η βασική προϋπόθεση του κλάδου είναι :

 

H ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  του φαρμακευτικού επαγγέλματος με τους ισχύοντες νόμους έτσι ώστε να πορευτούμε στο μέλλον διατηρώντας αυτό που για  τόσα χρόνια αγωνιστήκαμε, την ύπαρξη του ατομικού φαρμακείου και την επιβίωση του στο μέλλον.

 

ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ  του ποσοστού κέρδους και την χορήγηση όλων των φαρμάκων που έχουν έγκριση του ΕΟΦ από τα φαρμακεία.

 

ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ και των ελλειμμάτων τους έτσι ώστε να ανταποκρίνονται εξοφλώντας τους λογαριασμούς των φαρμακείων σε τριαντα πέντε ημέρες όπως οι συμβάσεις  προβλέπουν.

 

        ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ  ΩΣ ΧΩΡΟ πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και καλλυντικής περιποίησης με κοινωνική προσφορά στην παροχή υπηρεσιών όπως ενεσιοθεραπεία , περιποίηση τραυμάτων, χρήση ιατρικών εργαλείων  θεσμοθέτηση παροχής ιατρικών πράξεων,  πίεση, μέτρηση σακχάρου, μέτρηση χοληστερίνης.

 

Διενέργεια εκλογών του Φ.Σ. Λάρισας για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Πειθαρχικού Συμβουλίου και Αντιπροσώπων στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΛΑΡΙΣΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ
ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ   40
ΛΑΡΙΣΑ

Θέμα: Διενέργεια εκλογών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Πειθαρχικού Συμβουλίου και Αντιπροσώπων στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι

          Οι αρχαιρεσίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας για την ανάδειξη των οργάνων του θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 και σε περίπτωση μη απαρτίας Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010. Επειδή η απαρτία δεν επιτυγχάνεται το Σάββατο όπως ο νόμος ορίζει οι εκλογές θα διενεργηθούν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μανδηλαρά  40 και από της 8.00 πμ έως 6.00 μμ.

          Βάσει του νόμου 3601/28  όπως αντικαταστάθηκε με το άρθ. 37 του ν. 1316/83 η προσέλευση σας είναι υποχρεωτική.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ            ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ  ΠΑΥΛΟΣ

 

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

ΙΚΑ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ

ΤΜΗΜΑ: ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 16, 10241-ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες: Χ.Κανή
Αριθ. Τηλ.: 210-5213699
Aριθ. FAX: 210-5221649

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2010
Αριθ. Πρωτ. Γ55/809

ΘΕΜΑ: «Ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ»


Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε συνέχεια του έργου της Αυτοματοποιημένης Διαχείρισης Συνταγών που αφορά στη διαχείριση και στον πλήρη έλεγχο των υποβαλλόμενων συνταγών και με γνώμονα τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και την ποιότητα της παρεχόμενης φαρμακευτικής φροντίδας προχωρά στην πανελλαδική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του από 01.12.2010.
Απαραίτητες προϋποθέσεις που αφορούν σε φαρμακοποιούς και ιατρούς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την υλοποίηση του ανωτέρω στόχου είναι οι κάτωθι:
Προμήθεια του απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο οποίος συνίσταται σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, έναν εκτυπωτή και μία ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο.
Εγγραφή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ως χρήστες. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και τα απαραίτητα βήματα για την εγγραφή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθώς και οι οδηγίες χρήσης της εφαρμογής βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://www.e-syntagografisi.gr/, από 20/9/2010. Το σύστημα δέχεται εγγραφές από τη δημοσίευση του παρόντος εγγράφου, μέχρι την έναρξη της εφαρμογής 31.11.2010.

Έλεγχος θεώρησης του βιβλιαρίου υγείας και καταχώρησης χορηγούμενων φαρμάκων.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια είναι στη διάθεσή σας όλο το 24ωρο, το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης 11131 της ΗΔΙΚΑ , προκειμένου να απαντά στα ερωτήματα που έχετε και να επιλύει προβλήματα που προκύπτουν κατά τη χρήση της εφαρμογής.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: ΙΚΑ

ΙΚΑ - ΕΤΑΜ: αποστολή συνταγών στους Φαρμακοποιούς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Ν.Π.Δ.Δ.
Αθήνα. 8/11/2010

Αριθ. Πρωτ. 2124

Προς
Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας

Από την Κεντρική Μονάδα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ξεκίνησε ήδη η αποστολή στους Φαρμακοποιούς των συνταγών που έχουν περικοπεί. Η πλειοψηφία των περικοπών αυτών οφείλεται στα εξής :
1. Αθεώρητες συνταγές άνω των 150 €.
2. Αθεώρητες δίμηνες συνταγές.
3. Λάθος κοστολόγηση φαρμάκων.
4. Έλλειψη συνοδευτικών γνωματεύσεων όπου αυτές απαιτούνται.
5. Αθεώρητες συνταγές οι οποίες έχουν συνταγογραφηθεί από Ελεγκτή γιατρό.
6. Αθεώρητες συνταγές του Ν 1729/87 περί ναρκωτικών.
Επίσης όπως μας πληροφόρησαν, από λάθος του μηχανογραφικού συστήματος περικόπησαν συνταγές, ενώ ήταν θεωρημένες . Για τον λόγο αυτό επικοινωνήστε με την Υπηρεσία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στο τηλέφωνο 2103407402. Επίσης για όσες δίμηνες συνταγές έχουν περικοπεί, δίνεται η δυνατότητα να ζητήσετε να πληρωθείτε την μισή αξία της συνταγής σαν συνταγή του μήνα, εφόσον το ποσό δεν ξεπερνά τα 150€, αφού επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία της Κεντρικής Μονάδας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στο τηλέφωνο 2103407402
Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜ.ΒΑΓΙΩΝΑΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜ.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ινστιτούτο Δια βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών

Ένας νέος φορέας με στόχο τη διαρκή επιμόρφωση των φαρμακοποιών ξεκίνησε τη λειτουργία του. Πρόκειται για το νεοσυσταθέν «Ινστιτούτο Δια βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών» (Ι.Δ.Ε.Ε.Α.Φ.), με πρόεδρο τον καθηγητή Γ. Παπαϊωάννου και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τον πρόεδρο του Π.Φ.Σ. Δ. Βαγιωνά.
Στη σχετική ανακοίνωση του Ι.Δ.Ε.Ε.Α.Φ. προς τα μέλη του Π.Φ.Σ. αναφέρονται τα εξής:
«Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2010
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη του Ινστιτούτου Δια βίου Εκπαιδευτής και Επαγγελματικής
Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (Ι.Δ.Ε.Ε.Α.Φ.) που λειτουργεί ως Μονοπρόσωπη Εταιρεία του Π.Φ.Σ.
Οι στόχοι του Ινστιτούτου είναι:

« Αύγουστος 2018 »
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Μικρές Αγγελίες

Δεν υπάρχουν αγγελίες

Φ.Σ. Λάρισας

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!

Γιορτάζουν

 

Website Hit Counters επισκέψεις