login map bookmark help mail

Ιανουάριος 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Φ.Σ (27/1/2011)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΑΘΗΝΑ 27/1/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνεδριάζει εκ νέου την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι στα γραφεία του Π.Φ.Σ., το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκειμένου να χαράξει το πλάνο των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι πέτυχαν μια πρώτη νίκη στην ακρόαση των φορέων στην Βουλή, ωστόσο τα υπόλοιπα μέτωπα παραμένουν ανοικτά. Στην συζήτηση-στην οποία παραβρέθηκαν και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τόσο του Πανελληνίου όσο και του Φ.Σ. Αττικής - ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεοδ. Αμπατζόγλου κατέθεσε τις προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις των Φαρμακοποιών .

Σε παρέμβαση του  ο υπουργός κ. Λοβέρδος ο οποίος διευκρίνισε όσον αφορά το ιδιοκτησιακό, ότι φαρμακείο θα ανοίγει μόνο αδειούχος φαρμακοποιός, όχι στις αλυσίδες φαρμακείων και τα ΜΗΣΥΦΑ αποκλειστικά μέσω των φαρμακείων.

«Τα πρώτα αποτελέσματα του αγώνα μας άρχισαν να διαφαίνονται» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. «Πρέπει όμως τα λόγια να αποτυπωθούν και στο νομοσχέδιο και κυρίως- συνέχισε- να αποσυρθούν οι διατάξεις που αφορούν την μείωση της αναλογίας των πληθυσμιακών , το άνοιγμα φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά   κέντρα που θα έχουν ως αποτέλεσμα το άνοιγμα χιλιάδων νέων φαρμακείων, την εξοντωτική λειτουργία Δευτέρα , Τετάρτη και Σάββατο(75 ώρες την εβδομάδα)  και την έκπτωση προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Σημεία για τα οποία ο υπουργός φάνηκε να επιμένει».

«Οι ασφαλισμένοι και τα ταμεία δικαιούνται μια σωστή φαρμακευτική περίθαλψη που σίγουρα δεν μπορούν να την δώσουν χιλιάδες μικρά εξαθλιωμένα φαρμακεία. Ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση» κατέληξε ο κ. Αμπατζόγλου.

 

 

 

ΠΦΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Tη συνέχιση της απεργίας τους την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 26, 27 και 28 Ιανουαρίου, αποφάσισαν σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα.
Στη συνεδρίαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή των προέδρων των συλλόγων όλης της χώρας, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην περίπτωση που δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, όπως είχε συμφωνηθεί στον διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του Υπουργείου Υγείας.
«Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά, με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες, από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα», τόνισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θ. Αμπατζόγλου.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων, αν υπάρχουν εφημερεύοντα φαρμακεία που δεν άνοιξαν, ο κος Αμπατζόγλου τόνισε κατηγορηματικά: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Τα εφημερεύοντα φαρμακεία είναι ανοιχτά, σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις περιοχές. Όλοι μπορούν να ενημερωθούν από τους αναρτημένους καταλόγους, και από το internet και από τις εφημερίδες για το ποιο φαρμακείο εφημερεύει».
Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κατέληξε: «Στον αγώνα μας έχουμε τη συμπαράσταση των ασφαλισμένων. Ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες. Ζητάμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου, και θα συνεχίσουμε και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και με άλλες μορφές αγώνα, που θα αποφασιστούν στις επόμενες συνεδριάσεις».

Εκ του Π.Φ.Σ.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ


Το Συντονιστικό όργανο των Διοικητικών Συμβουλίων των Φαρμακευτικών Συλλόγων Θεσσαλίας με ομόφωνη απόφαση του εκφράζει την πλήρη αντίθεση των φαρμακοποιών της Θεσσαλίας στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό κ.Λοβέρδο.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καταργείται η αυτοτελής λειτουργία του ατομικού φαρμακείου και ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία αλυσίδων φαρμακείων.

Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καταργεί τις εργασιακές σχέσεις με την απελευθέρωση του ωραρίου.

Δημιουργεί περισσότερα φαρμακεία απ'αυτά που χρειάζεται το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.

Δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και απόλυτη εξάρτηση από τα μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια, φωτογραφίζοντας και παραχωρώντας τους τα φιλέτα της φαρμακευτικής διακίνησης.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εξόντωση μας και την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.

Όχι στο ξεπούλημα του φαρμακείου στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Όχι στο απάνθρωπο και εξαντλητικό ωράριο.

Όχι στην κατάργηση των ιδιοκτησιακών περιορισμών.

Όχι στη διάλυση του κοινωνικού ρόλου του φαρμακοποιού με την τεράστια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Ενωμένοι οι φαρμακοποιοί θα δώσουμε τον αγώνα έως ότου ανατρέψουμε την πολιτική εξυπηρέτησης των πολυεθνικών συμφερόντων με την παράλληλη κατάργηση της κοινωνικής προσφοράς του Έλληνα φαρμακοποιού.

Ζητάμε την συμπαράσταση όλων των κρατικών και ιδιωτικών φορέων της υγείας για να επιβάλλουμε την εφαρμογή μιας εθνικής πολιτικής στη φαρμακευτική διακίνηση. Μιας πολιτικής που θα έχει επίκεντρο τον Έλληνα ασθενή τα ασφαλιστικά ταμεία και την κοινωνική προσφορά του ατομικού φαρμακείου.

Ζητάμε την κατανόηση των ελλήνων ασφαλισμένων.

-ΟΙ-ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Γκορτσίλας Ιωάννης Πρόεδρος ΦΣ Καρδίτσας
Μακρυγιάννης Ιωάννης Πρόεδρος ΦΣ Λάρισας
Ματσώλης Κων/νος Πρόεδρος ΦΣ Μαγνησίας
Μάνος Νίκος Πρόεδρος ΦΣ Τρικάλων

Οι τελικές ρυθμίσεις για τα φαρμακεία

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
«Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις»

Ανακοίνωση 18/1/11

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ
ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ
& ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ & ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟ
ΩΡΑΡΙΟ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΩΝ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ
ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου,   παρουσία των προεδρείων των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά , κατέληξε στην παρακάτω απόφαση :
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ στο σύνολό του το απαράδεκτο κυβερνητικό σχέδιο.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την προσπάθεια αφανισμού του ελληνικού φαρμακείου και την πλήρη εμπορευματοποίηση της φαρμακευτικής περίθαλψης, προς εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
Τριήμερες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή , 19,20 και 21 Ιανουαρίου αντίστοιχα , επανάληψη την δεύτερη εβδομάδα τις ίδιες ημέρες Τετάρτη , Πέμπτη και Παρασκευή, 26, 27 και 28 Ιανουαρίου . Για το διάστημα αυτό οι ασθενείς με ιατρική συνταγή θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία υπηρεσίας.
Την τρίτη εβδομάδα θα συγκληθούν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για να αποφασισθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Το Φαρμακείο βρίσκεται υπό διωγμό. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να μην επιτρέψουμε την εξόντωση μας και την κατάρρευση του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Εκ του Π.Φ.Σ.

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. Π.Φ.Σ. ΣΤΙΣ 3/1/2011

Η  Γενική Συνέλευση εξέτασε την πορεία διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Υγείας  για το σύνολο των μέτρων που αφορούν το Φαρμακευτικό Επάγγελμα.

1)   Ο Π.Φ.Σ. δηλώνει ότι πρωταρχικό σημείο της συνέχισης του Διαλόγου είναι ότι η αρμοδιότητα για τα φαρμακεία αφορά το Υπουργείο Υγείας και μόνο. 

Ο λόγος είναι ότι τα φαρμακεία είναι μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και όχι απλά εμπορικά καταστήματα.

2)   Σημεία σύγκλισης υπάρχουν στα εξής θέματα :

α)Θέσπιση κλιμακωτής έκπτωσης προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία  τηρουμένης της αναλογίας 1 προς 3  σε σχέση με επιβάρυνση της Βιομηχανίας.

Βασική προϋπόθεση είναι η εμπρόθεσμη πληρωμή σύμφωνα με το νόμο εκ μέρους των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τα φαρμακεία.

 

β) Διευκόλυνση πρόσβασης νέων φαρμακοποιών με συστέγαση με τους παλαιούς.  Προϋπόθεση να μην υπάρξει αύξηση του αριθμού των φαρμακείων, γιατί το άνοιγμα νέων φαρμακείων σημαίνει καταστροφή για τις δαπάνες υγείας  των Ασφαλιστικών Ταμείων.

 

γ) Για τα Σάββατα , το 20 - 25% της δύναμης εκάστου Φ.Σ. και για τις  ώρες 8- 2.30 .

δ)Θέμα πληθυσμιακών κριτηρίων :   Δεν συμφωνούμε γιατί αυτό έχει ως συνέπεια την υπερβολική αύξηση του αριθμού των φαρμακείων άρα και της Δαπάνης όπως επανειλημμένα  έχει δηλώσει και ο Υπουργός. Για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας των ασφαλιστικών ταμείων , καμιά πρόταση δεν πρέπει να οδηγεί σε αύξηση του ήδη υπερβολικού αριθμού των φαρμακείων.

 

ε)Ως προς το φαρμακεμπορικό κέρδος η Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. υιοθετεί την    πρόταση της Ο.Σ.Φ.Ε.

 

« Αύγουστος 2018 »
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Μικρές Αγγελίες

Δεν υπάρχουν αγγελίες

Φ.Σ. Λάρισας

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!

Γιορτάζουν

 

Website Hit Counters επισκέψεις