login map bookmark help mail

Δεκέμβριος 2011

3η ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,28 Δεκεμβρίου 2011

 

 

           

 

Στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή της βρίσκεται η

 

3η Ημερίδα Φαρμακοποιών

Φαρμακείο:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ
με 18 Ομιλίες και 9 Εργαστήρια

 

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012 - 08:30 έως 19:00

«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος, Αθήνα

 

Ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον
με πάνω από 2.300 συμμετοχές!

Αξίζει να την Παρακολουθήσουν Όλοι!

 

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΡΙΟΥ 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1/1/2012

 

Αγαπητέ Συνάδελφε

 

            Στη  Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου  αποφασίστηκε ομόφωνα  Πανελλήνια Απεργία την Τετάρτη  14 Δεκεμβρίου για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Α. ΜΕΙΩΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

            Μετά από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φαρμάκου ο Εκπρόσωπός της κ Carone  θα βρίσκεται στην Ελλάδα την Τρίτη-Τετάρτη ως εκπρόσωπος της Τρόικας όπου θα συζητηθεί κυρίως το θέμα του ποσοστού κέρδους. Εμείς θα πρέπει μέσω της κινητοποίησης μας να δηλώσουμε στην Τρόικα και στην Κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία μείωση του ποσοστού κέρδους δεδομένου ότι είμαστε οι μόνοι που έχουμε συνεισφέρει έως τώρα.

Β. ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ

            Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο κλάδος τους προσεχείς μήνες είναι το θέμα της εξεύρεσης χρημάτων για την λειτουργία των φαρμακείων μας.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ αλλάζουν το πιστωτικό σύστημα χορήγησης φαρμάκων με δραματικές επιπτώσεις στην οικονομική επιβάρυνση του φαρμακείου. Γι αυτό άλλωστε ελήφθη η απόφαση για σταμάτημα της επι πιστώσει χορήγησης φαρμάκων  σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Γ.40/00

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΠΦΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

H Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. συνήλθε το Σάββατο 10/12/2011 και εξέτασε την κρίσιμη  κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η φαρμακευτική περίθαλψη εξαιτίας:

• Των πολύμηνων  και παράνομων  καθυστερήσεων πληρωμών των ταμείων παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις

• Των κυβερνητικών  σχεδιασμών  εξόντωσης των φαρμακείων

• Της πιστωτικής ασφυξίας και της σημερινής οριακής οικονομικής κατάστασης των φαρμακείων

• Της υποβάθμισης της περίθαλψης, της απαξίωσης του φαρμακοποιού και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους

Διαδικασία συνταγογράφησης στα ΚΑΠΗ

IKA
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ
TΜΗΜΑ: ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣΑΝΤΙΛΗΨΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8, 10241-ΑΘΗΝΑ
Αριθ.Τηλ.:210 5213659
Αριθ.FAX:210 5226730

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΑΔΑ:457Ε4691ΩΓ‐ΔΤΠ
Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2011
Αριθ. Πρωτ. Γ55/879

ΘΕΜΑ : « Διαδικασία συνταγογράφησης στα ΚΑΠΗ »
ΣΧΕΤΙΚΟ: Γενικό έγγραφό μας Γ55/761/27-4-2010.


Όπως είναι γνωστό στα ΚΑΠΗ που δεν απασχολούνται ιατροί του Ιδρύματος, μεταβαίνει ιατρός από την οικεία Μονάδα Υγείας του Ιδρύματος, αφού προηγουμένως έχει ενημερωθεί ο Δ/ντής της Μονάδας για τον αριθμό των μελών του ΚΑΠΗ που είναι ασφαλισμένοι ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ώστε να ρυθμίζει τον χρόνο απασχόλησης του ιατρού στο ΚΑΠΗ, καθώς και την συχνότητα των επισκέψεων.
Με το παρόν έγγραφο, σας ενημερώνουμε ότι προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος στα ΚΑΠΗ όπου απασχολούνται ιατροί συμβεβλημένοι με ΟΠΑΔ ,ΟΑΕΕ που αποδέχτηκαν τους όρους της Φ40021/οικ.4856/397/ΦΕΚ 478/Β΄/29.3.11 Κ.Υ.Α «Όροι και προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ» με την αποστολή του ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΑΠΟΔΟΧΗΣ (Εγκύκλιος 26/2011) οι εν λόγω ιατροί στο εξής θα μπορούν να συνταγογραφούν στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Επίσης σας γνωρίζουμε ότι
Α) oι συγκεκριμένοι ιατροί θα εκδίδουν συνταγές μόνο από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
Β) για τις συγκεκριμένες συνταγές δεν θα ισχύει το όριο συνταγών/μήνα που είχε ορισθεί με το υπ’αριθμ.πρωτ.Γ32/369/8-4-2011 Εγκύκλιος 26/2011. Οι Διευθυντές των Μονάδων Υγείας του Ιδρύματος να κοινοποιήσουν το παρόν έγγραφο στα ΚΑΠΗ της περιοχής τους τα οποία θα πρέπει να ενημερώσουν τη Διεύθυνση Φαρμακευτική (Αγίου Κωνσταντίνου 8, 10241 Αθήνα

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΦΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΑΘΗΝΑ 1/12/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση βρίσκει τον μοναδικό "εχθρό" για όλα τα δεινά της Οικονομίας. Είναι ο φαρμακοποιός.

Για τους κυβερνώντες ο φαρμακοποιός φαίνεται ότι ευθύνεται για το γεγονός ότι η πολιτεία δεν μπορεί να συμμαζέψει το σπάταλο κράτος! Και για αυτό τον λόγο ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση στοχοποιεί τους φαρμακοποιούς , περιλαμβάνοντας στο πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει , την κατάργηση της εισφοράς που είναι 0,4% υπέρ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και καταβάλουν οι φαρμακοποιοί ως συνδρομή προς τον σύλλογό τους.

Είναι απορίας άξιο, ποιός είναι ο παντελώς άσχετος ιθύνων νους που πρότεινε, στα στελέχη της κυβέρνησης την κατάργηση αυτής της εισφοράς! Δεν μπορούν να καταλάβουν στοιχειώδη μαθηματικά βάσει των οποίων η εισφορά αυτή δεν επιβαρύνει σε καμιά περίπτωση την τιμή των φαρμάκων.

 Το ποσοστό αυτό βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τους αγοραστές φαρμακοποιούς που έχουν φαρμακείο,  μειώνει το ποσοστό κέρδους τους και δεν επιβαρύνει την τιμή των φαρμάκων άρα και τον ασφαλισμένο.

Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει οικονομικά ισχυρούς φαρμακευτικούς συλλόγους και νομίζει ότι δια της οικονομικής ασφυξίας της θα πετύχει την αδρανοποίηση τους.

Η απάντηση μας θα έρθει αμέσως και θα είναι δυναμική. Φτάνει πια σε αυτή την εγκληματική πολιτική. Όλα έχουν ένα όριο!!!


Εκ του Π.Φ.Σ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

To Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ετήσια χοροεσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012  και ώρα 21:00 στο κέντρο ΚΤΗΜΑ ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ.

 

Με εκτίμηση  για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας

Μακρυγιάννης  Ιωάννης                    Μουστέλης  Θεόδωρος

« Σεπτέμβριος 2018 »
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Μικρές Αγγελίες

Δεν υπάρχουν αγγελίες

Φ.Σ. Λάρισας

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!

Γιορτάζουν

 

Website Hit Counters επισκέψεις