login map bookmark help mail

Μάρτιος 2012

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

του κ. Γ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Η προσέγγιση του θέματος της συνεργασίας ατομικών φαρμακείων σε εταιρικές μορφές έχει απασχολήσει κατά επανάληψη τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Οι μορφές των εταιριών Ο.Ε, ΕΠΕ, ΣΥΝ.ΠΕ, και ΑΕ είναι βάσει του Νόμου τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτών των συνεργασιών.

Η προσπάθεια επανεξέτασης του θέματος προκύπτει ως αδήριτη ανάγκη μετά την κλιμάκωση των μέτρων κατά του ιδιόκτητου φαρμακείου που ψηφίστηκαν στον Μνημόνιο 1 και στο Μνημόνιο 2.

Έτσι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος μέσω της επιτροπής των εταιριών φαρμακείων μελετά αντίστοιχα σχήματα που λειτουργούν ήδη σε χώρες της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της συμβίωσης αλυσίδας ιδιοκτητών φαρμακοποιών στο Βέλγιο, Σουηδία, Ιταλία, Γαλλία.

Πιστεύω η πιο αντιπροσωπευτική και παράλληλα συγκρίσιμη λειτουργία του φαρμακείου μπορεί να εκληφθεί το φαρμακείο του Βελγίου που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το ελληνικό φαρμακείο. Ο τζίρος, η πληθυσμιακή και χωροταξική κατανομή ,η λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και η προοπτική για το μέλλον μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Τα τελευταία χρόνια συνυπάρχουν στο Βέλγιο 3200 ατομικά φαρμακεία και 2150 λειτουργούντα ως αλυσίδα ιδιοκτητών φαρμακοποιών.

Η οικονομική τους πορεία, στον τομέα της οργάνωσης των επιχειρήσεων τους, στην διακίνηση των κεφαλαίων τους, στην μείωση του κόστους λειτουργίας τους, αποδεικνύει ότι σε μια χώρα με ίδιο πληθυσμό με την δική μας μπορούν να λειτουργούν 5500 φαρμακεία.

ΕΟΠΥΥ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα, 14/3/2012

Αριθμ. Πρωτ. 720


Προς
Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους
Της χώραςΣας κοινοποιούμε προς ενημέρωσή σας εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τα ποσοστά συμμετοχής ασφαλισμένων σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. Φ42000/οικ 2555/353 Υπουργική Απόφαση, στην οποία αναφέρεται στο τέλος πως:

«…η εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης θα γίνει όταν συνταχθεί ο ανωτέρω κατάλογος και σας κοινοποιηθεί από την υπηρεσία μας».

Θα σας ενημερώσουμε μόλις μας κοινοποιηθεί ο σχετικός κατάλογος από τον Ε.Ο.Φ.

 

Για το Δ.Σ. του ΠΦΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΘΕΟΔ. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ               ΔΗΜ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 

Αρχείο 1: Συμμετοχή ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων.pdf

ΠΦΣ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ

 

Μετά τις συνεχείς και πιεστικές παρεμβάσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η εφαρμογή του μέτρου για μετατροπή των χειρόγραφων συνταγών σε ηλεκτρονικές κατά την εκτέλεσή τους στο φαρμακείο (ΔΥΓ3(α)/οικ. ΓΥ/148), αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ.

Αρχείο 1: Έκδοση χειρόγραφων συνταγών για ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ.pdf

ΕΟΠΥΥ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

Σύμφωνα με το άρθρο 34 του νόμου 4038/2012, όλοι οι φαρμακοποιοί, προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία αποπληρωμής των παλαιών οφειλών των εντασσόμενων στον ΕΟΠΥΥ ταμείων, καλούνται να συμπληρώσουν το υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης που επισυνάπτεται, όπως αναφέρεται στο έγγραφο με Α.Π. 7442/5.3.2012 του ΕΟΠΥΥ.

Αρχείο 1: ΕΟΠΥΥ_Α.Π.7442_5.3.2012.doc

Αρχείο 2: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ.doc

Αρχείο 3: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.doc


Δημοσιεύτηκε από www.pfs.gr: 07/03/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΦΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΑΘΗΝΑ 5/3/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ του Π.Φ.Σ. αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας σε όλη την χώρα, για την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 και 9 Μαρτίου .

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για την δραματική υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών μετά την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου.

Διαμαρτύρονται  για τις τρομακτικές ελλείψεις φαρμάκων που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας.

Διαμαρτύρονται για την απαξίωση των αποθεμάτων των φαρμακείων και τις καθυστερήσεις πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων που συνεχίζονται παράνομα και προκλητικά, ξεπερνώντας τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η ασφυκτική κατάσταση στην ρευστότητα των φαρμακείων οδηγεί μεγάλο αριθμό φαρμακείων σε κλείσιμο και τους πολίτες – όσοι εναπομείναντες έχουν χρήματα- να πληρώνουν τα φάρμακα τους από την τσέπη τους.

Ο Π.Φ.Σ. παράλληλα θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών  για τους κινδύνους της υποβάθμισης της φαρμακευτικής περίθαλψης στην εποχή του Μνημονίου.

Ο Π.Φ.Σ. καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική η οποία με ευθύνη του κ. Λοβέρδου , αφαιρεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα , όπως είναι η πρόσβαση στην φαρμακευτική περίθαλψη

Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά : “Η κυβερνητική πολιτική όπως εκφράζεται από τις αποφάσεις του Υπουργού Υγείας, ξεχαρβαλώνει το σύστημα της φαρμακευτικής περίθαλψης ,  δημιουργεί ασφαλισμένους πολίτες δύο ταχυτήτων και οδηγεί στην καταστροφή την ελληνική φαρμακοβιομηχανία , τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες”.

Οι Φαρμακοποιοί με τις κινητοποιήσεις τους  :

•             Λένε όχι στην υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης

Παροχή δυνατότητας συνταγογράφησης από μη συμβεβλημένους ιατρούς στον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ & ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 29
Ταχ. Κώδικας : 101 10
Πληροφορίες : Ανδρ. Καραμπλιάνη

Αθήνα, 29/12/2011
Αριθ. Πρωτ: Φ.90380/οικ.32290/4456
ΠΡΟΣ : Εθνικό Τυπογραφείο (για δημοσίευση)
ΚΟΙΝ. : ΕΟΠΥΥ
Γραφείο Προέδρου
Κηφισίας 39
151 23, Αθήνα

ΘΕΜΑ : Παροχή δυνατότητας συνταγογράφησης από μη συμβεβλημένους ιατρούς στον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Έχοντας υπόψη :
1. Τις διατάξεις των άρθρων 19, 30 & 31 του ν. 3918/2011(Α, 31) «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις».
2. Τις διατάξεις του άρθρου 72 του ν. 3984/2011 (Α΄, 150) “Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις”.
3. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του π.δ/τος 63/2005(Α, 98) «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα».
4. Τις διατάξεις του π. δ/τος 110/2011 (Α΄,243) “Διορισμός Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και
Υφυπουργών”.
5. Τις διατάξεις της αριθμ.Φ.90380/25916/3294/3-11-2011 (ΦΕΚ Β,2456).
6. Το γεγονός ότι δεν προκαλείται πρόσθετη επιβάρυνση στον Κρατικό
Προϋπολογισμό ούτε στον προϋπολογισμό του Ε.ΟΠ.Υ.Υ. 

« Σεπτέμβριος 2018 »
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Μικρές Αγγελίες

Δεν υπάρχουν αγγελίες

Φ.Σ. Λάρισας

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!

Γιορτάζουν

 

Website Hit Counters επισκέψεις