login map bookmark help mail

Νοέμβριος 2012

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ν.Π.Δ.Δ

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ  40

ΛΑΡΙΣΑ

 

 

           ΘΕΜΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

           Σας ενημερώνουμε ότι η αίτηση ακυρώσεως που έχουμε ασκήσει εκ μέρους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας για την υπόψη υπόθεση μεταφέρθηκε με πράξη του Προέδρου  του Γ΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας προς συζήτηση στην μείζονα σύνθεση του υπόψη Τμήματος του Δικαστηρίου << λόγω σπουδαιότητας>> αυτής, ενώ ορίσθηκε νέα ημερομηνία δικασίμου η 31η Ιανουαρίου  2013 (αρχικώς είχε ορισθεί η 12-2-2013) , με εισηγητή τον Σύμβουλο κ Δ.Μακρή και βοηθό εισηγητή τον Εισηγητή κ Β Γκέρτσο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ  κ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ Θ. , ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΦΣΛ ΑΤΤΙΚΗΣ κ ΛΟΥΡΑΝΤΟ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΦΣΛ ΠΕΙΡΑΙΑ κ ΚΟΥΒΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΦΣΛ ΛΑΡΙΣΑΣ κ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΗ.

 

ΘΕΜΑΤΑ: 1. Xρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για να καλυφτούν τα ελλείμματα και οι πληρωμές των φαρμακοποιών του 2011 & 2012.

Οφειλές του 2011

ΟΠΑΔ   200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

ΜΙΚΡΟΤΑΜΕΙΑ( ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΥΔΚΥ-ΤΣΑΥ-ΤΣΜΕΔΕ- ΤΥΔΕ) του έτους 2011 και 2012 ποσό 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.

Αδυναμία πληρωμών Αυγούστου- Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου έως 31-12-2012 .

Συνολικό ποσό

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ       125  ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΥΡΩ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  125 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ       250 EKATOMMYΡΙΑ  ΕΥΡΩ

2. ΦΑΡΜΑΚΑ  ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ  ΦΥΚ

Μετά την εφαρμογή της απόφασης  4052/2012  το ποσοστό κέρδους στο φαρμακείο για την διακίνηση των φαρμάκων αυτών δεν έχει ποσοστιαία αναφορά στην λιανική τιμή αλλά μια τιμή που καθορίζεται στο ποσό των 30 ευρώ. Ετσι ανεξαρτήτως της λιανικής τιμής ο φαρμακοποιός δεν κερδίζει ούτε τα έξοδα της διακίνησης των φαρμάκων αυτών. Πχ  Φάρμακο αξίας 1000 ευρώ Κέρδος Φαρμακοβιομηχανίας  950 ευρώ  , κέρδος χονδρεμπορίου 20 ευρώ και κέρδος φαρμακείου  30 ευρώ. Επιπλέον αυτού ο Νόμος προβλέπει έκπτωση  5 % προς τον ΕΟΠΥΥ δηλ 50 ευρώ.

Η  εφαρμογή αυτού του νόμου αναγκάζει τον φαρμακοποιό να μην χορηγεί φάρμακα στις χρόνιες παθήσεις (καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένους). Προτείνουμε τα φάρμακα αυτά να χορηγούνται από την Βιομηχανία στα φαρμακεία με την νοσοκομειακή τιμή και να πωλούνται στη χονδρική +  5 % έκπτωση.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ    

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (27/11)

Με διακοπή της παροχής φαρμάκων με πίστωση ξεκίνησε από χθές ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών με τους ασφαλισμένους να προμηθεύονται τα φάρμακα τους πληρώνοντας υποχρεωτικά τοις μετρητοίς. Με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου οι Λαρισαίοι φαρμακοποιοί απεργούν και σήμερα ενώ από αύριο Τετάρτη τα φαρμακεία θα ανοίξουν ξανά αλλά οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακά τους εκτός εάν σημειωθεί κάποια πρόοδος στη συνάντηση του ΠΦΣ με τον Υπουργό Υγείας κ Λυκουρέντζο.

Αντιπροσωπεία Λαρισαίων φαρμακοποιών με επικεφαλής τη διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου επέδωσε το ψήφισμα της κινητοποίησης στον διευθυντή των υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ Λάρισας) Γ Τσαγκούλη πραγματοποιώντας παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ασφαλιστικού φορέα. Να σημειωθεί ότι και σήμερα συνεχίζεται η 48ωρη απεργία οι Λαρισαίοι ασφαλισμένοι, για την εκτέλεση των συνταγών τους θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία που εφημερεύουν, ο κατάλογος των οποίων έχει αναρτηθεί σε όλα τα φαρμακεία. Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων θα συνεχισθεί εφόσον δεν ικανοποιηθεί το βασικό αίτημα για εξόφληση των φαρμακοποιών ενώ η αναστάτωση στον χώρο της υγείας θα επεκταθεί και τις επόμενες ημέρες με αφορμή τις κινητοποιήσεις νοσοκομειακών γιατρών.  

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο  Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας σημειώνεται στο ψήφισμα της κινητοποίησης, <<απεργεί και δεν χορηγεί φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Η απόφασή μας αυτή υπαγορεύεται από την αθέτηση του όρου του χρονοδιαγράμματος πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ και την ψήφιση εφαρμοστικών νόμων του τρίτου μνημονίου που υποθηκεύουν τη λειτουργία του φαρμακείου στο μέλλον.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΓΙΑ 26 & 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ν.Π.Δ.Δ.

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ  40

ΛΑΡΙΣΑ                                       

                                                                ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο  Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας  απεργεί και δεν χορηγηθεί φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η απόφασή μας αυτή υπαγορεύεται από την αθέτηση του όρου του χρονοδιαγράμματος πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ, και την ψήφιση εφαρμοστικών νόμων του τρίτου μνημονίου που υποθηκεύουν την λειτουργία του φαρμακείου στο μέλλον

Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει αβοήθητος από την Πολιτεία.

Η Κρατική χρηματοδότηση είναι η μισή από αυτή που απαιτείται.

Τα Ταμεία είναι υπερχρεωμένα και εντάσσονται ένα πίσω από το άλλο στον ΕΟΠΥΥ.

Η Πολιτεία αδυνατεί να χορηγήσει τα φάρμακα Υψηλού Κόστους αφήνοντας ανασφάλιστους και χωρίς περίθαλψη πολλούς συμπολίτες μας.

Τα χρέη στα φαρμακεία συσσωρεύονται  540 εκατομμύρια το 2011 και 650 εκατομμύρια το 2012.

Παρά την δυσχερή οικονομική κατάσταση  που περιήλθαν τα φαρμακεία εφαρμόζονται μέτρα όπως :
              1.   5% έκπτωση στα φάρμακα υψηλού κόστους  αναδρομικά από 1-1-2012.

2. Μείωση του ποσοστού κέρδους κάτω από  15 %

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Ο Φ.Σ.Λάρισας  συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε ο Π.Φ.Σ. γιά την 26η & 27η Νοεμβρίου,και την Αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την Δευτέρα 26η Νοεμβρίου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

ΠΦΣ. Εφαρμογή νέων συμμετοχών ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων

 

ΕΟΠΥΥ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

«Οδηγίες για απόδοση δαπάνης αγοράς σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλωσίμου διαβητολογικού υλικού» Αρ. Πρωτ.: οικ.47743   19-11-12
1) Κατόπιν της υπ’αρ.690 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ (συνεδρίαση 61/12-10-12), αποφασίστηκε ομόφωνα:
α) από όσα είδη σκευασμάτων ειδικής διατροφής έχουν γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ και αποζημιώνονται από τα Τμήματα Παροχών του Οργανισμού, να αποδίδεται, κατ’ εφαρμογή της υπ’αρ.1233/11-4-12 Υπουργικής Απόφασης, η δαπάνη στους ασφαλισμένους του Οργανισμού μόνο όσων ανήκουν στην κατηγορία των διαιτητικών τροφίμων για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς (FSMP), όπως αυτά έχουν γνωστοποιηθεί στην Υπηρεσία μας από τον ΕΟΦ.
β) ανώτατη τιμή αποζημίωσης για μηνιαία θεραπεία των ασθενών ύψους έως 400,00 Ευρώ πλέον ΦΠΑ, ανάλογα με τη γνωμάτευση του ιατρού που θα αναγράφει το είδος των σκευασμάτων (FSMP) και την ποσότητά τους που θα καλύπτει τη θεραπεία μηνός.
γ) μεμονωμένες περιπτώσεις ασφαλισμένων για τις οποίες απαιτείται πρόσθετη δαπάνη θα εξετάζονται από τις Υγειονομικές Επιτροπές των ενταχθέντων στον ΕΟΠΥΥ ταμείων μέχρι τη συγκρότηση των Ειδικών Υγειονομικών Επιτροπών του ΕΟΠΥΥ.
Επισυνάπτεται λίστα με τα ανωτέρω διαιτητικά τρόφιμα για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς (FSMP) τα οποία θα αποζημιώνονται στο εξής από τα Τμήματα Παροχών των ενταχθέντων στον Οργανισμό Ταμείων, στις λιανικές τιμές (από ιδιωτικά φαρμακεία) που αναγράφονται στον επισυναπτόμενο πίνακα.
Επιπροσθέτως, για οποιαδήποτε προιόν το οποίο ανήκει στην παραπάνω κατηγορία των FSMP σκευασμάτων και δεν αναφέρεται στην επισυναφθείσα λίστα, θα πρέπει η προμηθεύτρια εταιρεία που το διακινεί να προσκομίζει στη Διεύθυνση Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ επίσημο αποδεικτικό έγγραφο από τον ΕΟΦ (ακριβές αντίγραφο ή ακριβές φωτοαντίγραφο), το οποίο να τεκμηριώνει την ένταξη του εν λόγω είδους στα FSMP προιόντα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ν.Π.Δ.Δ

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ  40

ΛΑΡΙΣΑ

                                                                                                                                                                    

                                                                                   

                                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

                                ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΕΤΑΑ,ΤΑΠ-ΕΤΒΑ,ΤΑΠ-ΕΤΕ ΚΑΙ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

ΘΕΜΑ : Σχετ. :«Ένταξη των κλάδων ασθενείας ΕΤΑΑ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ». Αριθ.Πρωτ. : 47284  14-11-2012
1. Νόμος υπ ́ αριθ. 4052 /2012 άρθρο 13 παρ.17 (ΦΕΚ 41/Α/1-3-2012).
2. Νόμος υπ ́ αριθ. 4093 /2012 παράγραφος ΙΒ.1.παρ.1β.(ΦΕΚ222/Α/12-11-
2012).
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το παραπάνω σχετικό 2 από τις 12-11-2012 καταργείται η παράγραφος 14 του άρθρου 44 του νόμου 4057/2012 καθώς και κάθε διοικητική πράξη που εκδόθηκε κατ ́ εξουσιοδότηση της διάταξης αυτής και συνεπώς εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ:
Α) οι παρακάτω κλάδοι ασθενείας του ΤΑΥΤΕΚΩ:
ΤΑΠ-ΕΤΒΑ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού ΕΤΒΑ).
ΤΑΠ-ΕΤΕ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας). ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού Πίστεως Γενική & American Express).
B) Oι κλάδοι Υγείας του ETAA (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων). Ο κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ αποτελείται από τους επιμέρους τομείς:
Τομέας Υγείας Υγειονομικών (ΤΣΑΥ)
Τομέας Υγείας Μηχανικών και Εργοληπτών ∆ημοσίων Έργων (ΤΣΜΕ∆Ε) Τομέας Υγείας Συμβολαιογράφων (ΤΑΣ)
Τομέας Υγείας ∆ικηγόρων Αθηνών (ΤΠ∆Α)
Τομέας Υγείας ∆ικηγόρων Θεσσαλονίκης (ΤΠ∆Θ)
Τομέας Υγείας ∆ικηγόρων Πειραιά (ΤΥ∆Π)
Τομέας Υγείας ∆ικηγόρων Επαρχιών και ∆ικαστικών Επιμελητών (ΤΥ∆Ε- ΤΠ∆Ε).
Επιπρόσθετα με την παράγραφο 1α του ανωτέρω σχετικού 2 αναφέρεται ότι από την 1-12-2012 εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ).
Μετά τα παραπάνω σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα :

« Σεπτέμβριος 2018 »
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Μικρές Αγγελίες

Δεν υπάρχουν αγγελίες

Φ.Σ. Λάρισας

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!

Γιορτάζουν

 

Website Hit Counters επισκέψεις