login map bookmark help mail

Αύγουστος 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ν.Π.Δ.Δ

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ  40                                                                         ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ  600

ΛΑΡΙΣΑ  29-8-2013

ΤΗΛ.2410/621961

 

 

ΠΡΟΣ

ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Αγαπητέ Συνάδελφε

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα συνεχίζεται με σοβαρές επιπτώσεις στην επιβίωση του ελληνικού φαρμακείου.Η υγεία για τέταρτη συνεχή χρονιά βρίσκεται στο στόχαστρο της Τρόικας. Στο χώρο του φαρμάκου συνεχίζεται η πολιτική δραστικής μείωσης της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης με στόχο να πάμε το 2014 στο χαμηλότερο ποσό του 1,9 δις  δηλαδή  περίπου  1% του ΑΕΠ.

Με τέτοιο προυπολογισμό βρισκόμαστε σε κατά κεφαλή δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στην τελευταία θέση των 26 χωρών της Ευρωζώνης. Εως της 20 Σεπτεμβρίου η Τρόικα απαιτεί να συμμορφωθούμε με ένα ουσιαστικά καινούργιο τρίτο μνημόνιο.

Από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα ο ΠΦΣ συμμετείχε σε τέσσερις συναντήσεις των φορέων με το Υπουργείο Υγείας καταθέτοντας αναλυτικά τις θέσεις του. Εμμένουμε στη θέση μας ότι δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης η οποία θα οδηγήσει στην διάλυση του υποτυπώδους κοινωνικού κράτους που έχει απομείνει επιβαρύνοντας σχεδόν στο ήμισυ της δαπάνης τον Ελληνα ασφαλισμένο.4

Τα μέτρα που συζητήθηκαν:

 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ 2013

 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

                            ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

 

Α. ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΦΟΡΕΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

 

‘Εγκριση Νέων Προϊόντων- Αδεια Κυκλοφορίας

1.1   Ο ΕΟΦ  να επιταχύνει τις διοικητικές διαδικασίες του και οι συμμετέχοντες συμφωνούν να δεσμευθεί ο ΕΟΦ αναφορικά με τις νέες εγκρίσεις και να καθοριστεί στις 90 ημέρες όπως ισχύει στο κοινοτικό δίκαιο.

1.2   Να διενεργεί ο ΕΟΦ περισσότερους τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους και να αξιοποιήσει τα εργαστήρια του ή με συνεργασίες με άλλους φορείς, να διασφαλίζεται η ποιότητα των γενόσημων φαρμάκων.

1.3   Να δημιουργηθεί τμήμα για την υποστήριξη της διαδικασίας αμοιβαίας αναγνώρισης με την Ελλάδα ως χώρα αναφοράς

2. Οργανωτικά Θέματα Τιμολόγησης  Φαρμάκων

2.1 Η γενική ανα-τιμολόγηση να γίνεται σε σταθερές και συγκεκριμένες ημερομηνίες 2 φορές ανα έτος

2.2 Οι τιμές να υπολογίζονται σε επίπεδο παραγωγού και στην ιστοσελίδα να αναρττώνται οι τιμές παραγωγού, χονδρεμπόρου και οι λιανικές.

2.3 Οι νοσοκομειακές τιμές δεν θα ανακοινώνονται αλλά θα υπολογίζονται με έκπτωση επί των χονδρικών , τέτοια ώστε να αντιστοιχούν στα σημερινά επίπεδα και να μην υπάρχει καμία επιβάρυνση για το δημόσιο.

2.4 Να αναρτώνται όλα τα στοιχεία, όπως οι απομειωτές, οι ισοτιμίες, οι πηγές κα κάθε στοιχείο που χρησιμοποιείται για την έκδοση δελτίου τιμών , στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ

2.5 Τα δεδομένα θα πρέπει να δίνονται στις εταιρείες σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την έκδοση του τιμολογίου ώστε να ελαχιστοποιούνται τα λάθη και οι ενστάσεις.

 2.6  Η διαδικασία υπολογισμού των τιμών καλό θα είναι να μηχανογραφηθεί, να είναι αυτοματοποιημένη και να συνδέεται με την διαδικασία και τους υπολογισμούς τους συστήματος αποζημίωσης και τιμών αναφοράς.

« Αύγουστος 2018 »
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Μικρές Αγγελίες

Δεν υπάρχουν αγγελίες

Φ.Σ. Λάρισας

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!

Γιορτάζουν

 

Website Hit Counters επισκέψεις